Amasya Vakfı Şubesi, 2013/2014 yılında da Öğrenci Burslarına devam ediyor.
Amasyamız da 1997 yılından beri faaliyette bulunan güzide kuruluşumuz bu öğretim yılında da Amasya doğumlu üniversite öğrencilerine burs vermeye devam ediyor. Amasya Vakfı Amasya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çekelez den aldığımız bilgiye göre,2013/2014 öğretim yılında 66 üniversite öğrencisine aylık 100.TL öğrenim bursu sağlanmaktadır.
Yıllarını eğitime ve Amasya ya hizmetler sunmakla geçirmiş olan değerli hocamız Ömer Çekelez'ın bu konudaki mesajını aldık. Sizlerle paylaşmaktan mutluluk duymaktayız.
'Değerli Hemşehrilerim, Mübarek Kurban Bayramı ve Cumhuriyetimizin 90.Yılını büyük sevinç ve coşkuyla kutladık. Ne mutlu bizlere ki cennet vatanımızda, şanlı bayrağımızın gölgesinde, cumhuriyetimizin tüm güzelliklerinden yararlanarak hür bağımsız ve müreffeh yaşıyoruz.Bu günleri bizlere yaşatan,başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları ve bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimizi minnet ve şükran hislerimizle bir kere daha rahmetle anıyoruz.
Bizlere şehit kanlarıyla emanet edilmiş vatanımıza, en iyi hizmetin; yaradılmışların en güzeli olan insana yardım inancından haraketle, geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilim ve teknolojiyle donatılmış,çağımızın gerekleri doğrultusunda eğitim almaları için destek olmaya çalışmaktayız.
Bu öğretim yılında da Amasyalı hemşehrilerimiz ve kuruluşlarımızın katkılarıyla, Amasya doğumlu 66 üniversite öğrencisine katkı sağlıyoruz. Vakfımızın tüm geliri öğrencilerimize yansıtılmaktadır. Kendini ülkemize ve gençlerimize adamış değerli yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bu zor görevi 16 yıldır başarı ile yürütmekteyiz.
290 adet mezunumuz ülkemizin her tarafında doktor, mühendis, iş adamı ve öğretmen olarak başarı ile hizmet yürütmektedirler.Onlarla gurur duyuyoruz.Bir çok öğrencimizin de vakfımıza destek verdiklerini burada belirtmekten haz duyuyorum.Umarım ki,vakfımız daha da gelişir, genç mezunlarımızın ellerinde nice yıllar devam eder.
Bu duygularla, Vakfımıza destek ve katkıda bulunan başta Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Rektör Prof.Dr Metin Orbay olmak üzere, tüm Amasyalı hemşehrilerimiz ile ilimizin güzide ticari ve sanayii kuruluşlarına, Vakıf yönetim kurulumuz adına içten teşekkürlerimizi sunuyorum.