?k>Amasya Üniversitesi Yeşilay Kulübü tarafından Teknoloji Bağımlılığı başlıklı bir konferans düzenlendi. Programda Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sosyal Medya Uzmanı İsmail Memiş teknoloji bağımlılığı üzerine bir sunum yaptı. Programa Yeşilay Amasya Şubesi Başkanı Halis Büyükbayraktar, Yeşilay Kulübü Başkanı Ramazan Kolcu, personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Teknoloji bağımlılığını 'teknolojik aygıtları aşırı kullanma' isteği olarak ifade eden Yeşilay Uzmanı Memiş; bu bağımlılıkta teknolojik aygıtlar dışındaki hayatın anlamını yitirdiği söyledi. Kullanma bırakıldığında bireyde sıkıntı verici duygu durumlarının ortaya çıktığını söyleyen Memiş, teknoloji bağımlılığının ailevi ve sosyal hayatı bozan bir davranışsal bağımlılık türü olduğunu kaydetti. Memiş, sabah uyandığında yüzünü yıkamadan sosyal medya hesaplarına ve mesajlarına bakan herkesin teknoloji ve sosyal medya bağımlısı olduğuna kaydetti. Memiş, sosyal medya bağımlılığından kurtulmak için ailevi ilişkilerin, akrabalık ilişkisi gibi sosyal ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Memiş; bilgisayar oyunlarının çocukların zihinsel gelişimini olumsuz etkilediğini söyleyerek anne-babaların çocuklarına daha fazla kaliteli zaman ayırmaları gerektiğini kaydetti. Program soru-cevap kısmının ardından son buldu.
TOPLUMA HİZMET DERSİNDE 'MADDE BAĞIMLILIĞI'NA DİKKAT ÇEKTİLER
Amasya Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında Eğitim Fakültesi öğrencilerinin madde bağımlılığına ilişkin farkındalıklarını belirlemeye yönelik bir çalışma yaptılar. Yrd. Doç. Dr. Yeliz Çelen'in koordinatörlüğünde gerçekleşen çalışmada, öğrenciler Eğitim Fakültesi kantininde kurdukları standla arkadaşlarına bağımlılık konusunda bilgi vererek, madde kullanma nedenleri ve tedavi yöntemlerine dikkat çektiler. Öğrenciler, aynı zamanda davranışsal bir sendrom ve fiziksel ya da fizyolojik bağımlılık şeklinde tanımlanan madde bağımlılığına ilişkin bir anket çalışması yaptılar.